Makradon

Ravenwing Veteran Chaplain Apothecary

Description:
Bio:

Ο αδερφός Makradon στρατολογήθηκε στον πλανήτη Casbin από τους dark angels για να ενταχθεί στις τάξεις των αγγέλων του θανάτου του αυτοκράτορα πριν από 20 χρόνια, όταν τελείωσε η εκπαίδευση του.
Μια από τις μεγαλύτερες, και λίγες, φιλοδοξίες του είναι να φορέσει μια μέρα το κράνος-κρανίο έτσι ώστε να μπορεί να φροντίζει και τις ψυχές των αδερφών του μαζί με τα σώματα τους, όπως κάνει μέχρι τώρα στον ρόλο του ως apothecary.
Ανέβηκε γρήγορα μέσα στις τάξεις των dark angels και εντάχθηκε στον 2o λόχο του τάγματος, την επονομαζόμενη ravenwing, όπου και απομένει μέχρι και τώρα, αν και τα τελευταία 2 χρόνια φέρνει δόξα και τιμή στο τάγμα του, φορώντας τα μαύρα και ασημένια της deathwatch και πηγαίνοντας στην μάχη όπου τον καλεί το καθήκον ενάντια στα, άθλια αυτά, πλάσματα τα οποία πιστεύουν ότι μπορούν να αρπάξουν το πεπρωμένο του ανθρώπου και του θεού-αυτοκράτορα ως άρχοντα του γαλαξία.

Πριν από τρια χρόνια…….

Μια ομάδα από τον 2nd λόχο, δύο από τον 6th και μια από τον 9th έφυγαν σε απόσπαση για να βοηθήσουν ένα από τα τάγματα το οποίο μοιράζεται το ίδιο αίμα με τους dark angels. Η αποστολή φαινόταν απλή, το απόσπασμα των dark angels θα συναντηθεί με ένα απόσπασμα των angels of absolution και μαζί να ανακαλύψουνε τι συνέβει σε ένα απόσπασμα των consecrators (ένα ακόμη τάγμα το οποίο έχει το ίδιο αίμα με τους dark angels) το οποίο υποτίθεται ότι είχε πέσει σε ενέδρα ork, στο σύστημα Slinar Drift, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι ένα μεγάλο μέρος του αποσπάσματος επιβίωσε. Αλλά μια αποστολή που απαιτεί τόσο μεγάλο αριθμό space marine δεν είναι ποτέ απλή.
Μια μέρα, όσο βρίσκονταν ακόμη στην διαδρομή για να ενωθούν με το απόσπασμα των angels of absolution, ο αρχηγός της ομάδας διατάσει να σταματήσει το αστρόπλοιο έτσι ώστε ο Zahariel (techmarine) της ομάδας να μπορέσει να επιθεωρήσει το πλοίο και να βεβαιωθεί ότι είναι έτοιμο για μάχη. Διατάσει τον Makradon, τον Cadmus (ένας ακόμη βετεράνος της ravenwing) και τον Elyas (librarian της ravenwing) να συνοδεύσουν και να βοηθήσουν τον Zahariel στην επιθεώρηση του αστρόπλοιου. Όταν φτάνουν στο σημείο να επιθεωρήσουν τα drop pods, ο Zahariel ζητάει και από τους 3 να μπουν μέσα στο drop pod και κλείνει την καταπακτή πίσω του. Μέσα στις επόμενες ώρες τους λέει το βασικό και πιο καλά φυλαγμένο μυστικό του τάγματος, δηλαδή ότι κατά την διάρκεια της προδοσίας του Horus περίπου οι μισοί dark angles πήγαν με το μέρος του, και οι dark angels προσπαθούν από τότε να κυνηγήσουν οποιοδήποτε απ’ αυτούς τους προδότες και να τον σκοτώσουν ώστε να ξεπλύνουν την ντροπή τους. Τότε τους λέει ότι στον 3ο πλανήτη αυτού του συστήματος γίνετε μια επανάσταση από πιστούς του χάους και η imperial guard μαζί με την ιερά εξέταση είναι καθοδόν για να καταστείλουν την επανάσταση, η δικιά τους αποστολή όμως είναι να πάνε σε αυτόν τον πλανήτη και να σκοτώσουν τον προδότη dark angel που υποκίνησε αυτήν την επανάσταση, και τότε βγαίνει από το drop pod, το κλείνει και το ενεργοποιεί.

Το ημερολόγιο του πλοίου έγραψε ότι υπήρξε βλάβη στο drop pod νούμερο 3 και εκτινάχθηκε, ευτυχώς το pod είχε τροχιά που θα το προσγείωνε σε ένα από τα φεγγάρια του 4ου πλανήτη αλλά δυστυχώς ο πλανήτης Khazant θα εντόπιζε σίγουρα την εκτόξευση και θα εξαπόλυε αντεπίθεση προς το αστρόπλοιο, η αυτοκρατορική φρουρά θα έφτανε σε μερικές μέρες και θα τους μάζευε αυτή, οπότε το αστρόπλοιο συνέχισε τον δρόμο για την αποστολή του.
Αφού οι τρεις τους προσγειώθηκαν βρήκαν ένα κρυμμένο και άδειο μισθοφορικό πλοίο, ευτυχώς ο Cadmus ξέρει να πιλοτάρει τέτοιου είδος πλοία και το χρησιμοποίησαν για να πάνε στον Khazant. Μόλις βρέθηκαν στον πλανήτη δεν ήταν δύσκολο να βρούν τον αρχηγό των επαναστατών, και πραγματικά ήταν ένας προδότης librarian ο οποίος μάλιστα τολμούσε να φέρει ακόμα τα διακριτικά των dark angels. Όταν κατάφεραν να τον αντιμετωπίσουν οι 3 τους στον προαύλιο χώρο ενός ναού που είχε φτιάξει προς τους καινούριους του αφέντες βρέθηκαν αντιμέτωποι με άλλους δύο προδότες space marines και 3 blood letters (όπως άκουσε ο Makradon να τους αποκαλεί ο Zahariel).
O Zahariel ως παλιότερος, ζητάει από τα αδέρφια να τον αφήσουν να αντιμετωπίσει τον προδότη μάγο μόνος του, οι άλλοι δύο αποφασίζουν να του επιτρέψουν την τιμή αυτή, και έτσι η μάχη ανάμεσα στις δύο μάγους ξεκίνησε.
Από την μια ο πιστός από την άλλη ο προδότης, από την μια η τάξη από την άλλη το χάος, από την μια η δύναμη του αυτοκράτορα από την άλλη η δύναμη του Tzeentch.
Εν τω μεταξύ ο Makradon και ο Cadmus αντιμετώπιζαν τους δυο άλλους προδότες και τους δαίμονες του χάους η μάχη, αν και δύσκολη, το αποτέλεσμα της ήταν προκαθορισμένο. Δυο από τους καλύτερους οδηγούς του Imperium πάνω στις μηχανές τους, σε ανοιχτό χώρο να αντιμετωπίζουν 5 πεζούς, με την χάρη του αυτοκράτορα να τους προστατεύει και να τους οδηγεί καταφέρνουν να σκοτώσουν τους δαίμονες και να πιάσουν τους προδότες. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετά γρήγοροι… επειδή μέχρι να αποτελειώσουν αυτούς ο Zahariel είχε χάσει την μάχη, ίσως να μην ήταν αρκετά δυνατός, ίσως να υποτίμησε τον αντίπαλο του, ίσως ακόμη και να ταράχθηκε η πίστη του υπερβολικά πολύ με την αποκάλυψη του μυστικού των dark angels. Το θέμα είναι ότι έχασε την μάχη με τον μάγο του χάους και πέθανε, αλλά όχι πριν καταφέρει κύρια πλήγματα στον αντίπαλο του, ο οποίος αποφάσισε αντί να δοκιμάσει την τύχη του απέναντι σε δύο space marines που μόλις βγάλαν δυο άλλους space marines εκτός μάχης, σκοτώσανε 3 δαίμονες και έχουν ανώτερη κινητικότητα, οπότε αποφασίζει να βάλει την ουρά στα σκέλια και να το σκάσει, ο Makradon και ο Cadmus δεν τον κυνήγησαν αμέσως επειδή προσπάθησαν να βοηθήσουν τον αδερφό τους που πέθαινε, δυστυχώς όμως ο Makradon δεν κατάφερε να τον αρπάξει από τα νύχια του θανάτου. Και έτσι το μόνο που απέμεινε στον Makradon να κάνει ήταν να αφαιρέσει το gene-seed του Zahariel για να επιστραφεί αργότερα στο τάγμα. Δύο μέρες μετά λάβανε μήνυμα από 2 πλοία κλάσης darktalon για να παραλάβουν τους προδότες, και έτσι ο Makradon και ο Cadmus κάνανε την πρώτη τους πράξη για να φυλάξουν το μυστικό των dark angels.
Και έτσι ξεκίνησε ένα κυνηγητό σε πολλούς πλανήτες σε πολλά συστήματα που κράτησε πολλές εβδομάδες και το μόνο στοιχείο που είχαν ήταν το όνομα του προδότη, Marcus του αίματος…..
Κάποια στιγμή το κυνηγητό τους οδήγησε στον πλανήτη vanity του acheros salient συστήματος, και όλες οι φήμες που είχαν ακούσει για τον πλανήτη αυτόν ήταν αλήθεια. Ολημερίς και ολονυχτίς πολεμούσαν τις δυνάμεις του χάους σε όλες τις μορφές, την μια μέρα θα ήταν θνητοί μάγοι, την άλλη θα ήταν μεταλλαγμένοι, την επόμενη νύχτα θα ήταν δαίμονες, μερικές φορές μάλιστα αντιμετώπισαν space marines από τις λεγεώνες των προδοτών, και φυσικά την διαστρεβλωτική επιρροή του warp. Αλλά ίσως οι σπάνιες ήσυχες στιγμές ήταν πιο επικίνδυνες από τις ώρες της μάχης, επειδή σ’ αυτές τις στιγμές ησυχίας ακούγανε τις φωνές των φαντασμάτων, το σκοτάδι τους ψιθύριζε απειλές, ο άνεμος προειδοποιήσεις και η βροχή είχε την φωνή του Zahariel που τους ρωτούσε κλαίγοντας γιατί δεν τον έσωσαν. Είναι αλήθεια ότι ο πλανήτης vanity δεν είναι για αυτούς που δεν έχουν δυνατό πνεύμα, και οι δυο τους δεν ξέρουν πως θα επιβιώνανε αν δεν ήταν η εκπαίδευση της ravenwing που τους έχει εξοπλίσει με πνεύμα δυνατό να συντροφεύει την καρδιά του λιονταριού.
Αλλά παρ’ όλες τις δοκιμασίες που περάσανε και τις αγωνίες της ψυχής που αντέξανε, πάλι δεν κατάφεραν να προλάβουν τον Marcus του αίματος, και έτσι φύγανε και από τον vanity για να συνεχίσουν το κυνηγητό τους.
Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε η αναζήτηση για τον Marcus τους οδήγησε σε μια ομάδα του αποσπάσματος των dark angels και των angles of absolution, εκεί έμαθαν ότι το απόσπασμα βρήκε το σημείο στο οποίο δέχθηκαν επίθεση οι consecrators, αλλά επίσης βρήκε στοιχεία ότι μέρος της δύναμης ξέφυγε και έτσι αποφασίσανε να διασπάσουν τον στόλο σε 3 μέρη και να ακολουθήσουν διαφορετικά στοιχεία. Ευτυχώς η μοίρα το έφερε έτσι ώστε η αναζήτηση του Makradon και του Cadmus τους οδήγησε σε ένα μέρος του στόλου στο οποίο ήταν ο δικός τους λόχος. Αφού ενημέρωσαν “επίσημα” τον λοχία τους και γράφτηκε ότι ένα πειρατικό πλοίο εντόπισε το drop pod και προσγειώθηκε με την ελπίδα να πλιατσικολογήσει εξοπλισμό space marine, οι τρείς τους σκοτώσανε το πλήρωμα και πετάξανε το πλοίο μέχρι τον Khazant, εκεί σκότωσαν μερικούς επαναστάτες και αρπάξανε ένα αστρόπλοιο και προσπαθήσανε να συναντηθούνε με τον υπόλοιπο στόλο, ο Zahariel δυστυχώς πέθανε πάνω στην προσπάθεια να οδηγήσει το αστρόπλοιο μέσα από το warp αλλά όχι πριν καταφέρει να το οδηγήσει σε έναν πλανήτη του imperium, και μετά απ’ αυτό προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο συνάντησης, η μοναδική αλήθεια που είπαν ήταν τα ονόματα των πλανητών που επισκεφθήκανε. Μετά ενημερώσανε κανονικά τον λοχία τους και τον Elyas για το τι πραγματικά συνέβει, και τους όλοι μαζί αποφάσισαν ότι ο Marcus του αίματος και η ork επίθεση στους consecrators μάλλον συνδέονται.
Και έτσι οι επόμενοι μήνες πέρασαν πολεμώντας την μια ορδή πρασινοδέρματων μετά την άλλη σε αναζήτηση της χαμένης δύναμης των consecrators “επίσημα” αλλά αν και όντως τους ενδιέφερε η μοίρα των χαμένων consecrators, πιο πολύ τους ενδιέφερε να βρούνε αυτόν τον Marcus του αίματος και την σχέση του με την επίθεση των ork.
Η αναζήτηση τούς τους οδήγησε στο φρούριο της deathwatch Erioch, μετά από μια προσωπική συζήτηση ανάμεσα στον Makradon και τον Cadmus και μετά ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο, τον Elyas και τον λοχία τους, αποφασίσανε όλοι μαζί να φορέσει ο Makradon τα μαύρα της deathwatch και να συνεχίσει την αναζήτηση τους από άλλη μεριά.
Και έτσι ο Makradon, apothecary στον δεύτερου λόχο, βετεράνος της ravenwing, του τάγματος των dark angels είπε τα ιερά λόγια του Apocryphon όρκου και εντάχθηκε στην deathwatch αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει και για τον Marcus του αίματος και για τους χαμένους consecrators.

Makradon

The Serpent and the Eagle leo1925